Welkom op de fotografie website van Gerard Spaans

Ik ben werkzaam als teamleider bij de KLM en heb daarnaast nog een eenmanszaak “Home Finish”  ( http://www.gerard-spaans.nl )  waarbij de installatie van badkamers centraal staat. Sinds 2013 ben ik de huis fotograaf van de Rabbits Baseball Academy. Gedurende het honkbal seizoen zal ik dan ook proberen om bij de Academy  aanwezig te zijn om een aantal wedstrijden vast te leggen.

2016 was het jaar van de omslag en heb mij meer gefocust op de Ereklasse van het rugby.  Hierbij volg ik met name het team van CAS RC  uit Castricum en alle nationale teams zowel dames als heren XV. Het volgen van de Ereklasse rugby één van mijn main core werkzaamheden geworden.

Daarbij zijn voor mij div.. interessante  evenementen de revue gepasseerd waaronder Uiteraard het EK honkbal in Hoofddorp waar Team Kingdom of The Netherlands Europees kampioen werd. MXGP Motorcross Assen en Valkenswaard. Jumping Amsterdam, Finale dag Amsterdam Sevens en div.. interlands op het rugby centrum in Amsterdam en Brussel.Uiteraard komen er ook nog vele andere takken van sport aan bod bv beach rugby, paardensport, hockey, wielersport of (rolstoel) basketbal, div.. obstacle runs, voor mij is iedere ander vorm van sport een uitdaging die ik graag aan ga.

Tevens ben ik in 2016 ook de commerciële kant op gegaan als freelance sportfotograaf. Lid van de Nederlandse Sport Pers (NSP)  En heb mij ook aangesloten bij de fotografen van Foto Press Agency Orange Pictures  en Novum. Daarnaast zijn mijn foto’s ook via mijn website of direct bij OYPO te bestellen tegen aantrekkelijke prijzen. OYPO bied naast het afdrukken van uw foto’s ook mogelijkheden voor div. wanddecoraties, download mogelijkheden, kleding bedrukken en div. foto cadeaus. Foto afdrukken zijn vaak al binnen 2 of 3 werkdagen geleverd en is van uitstekende kwaliteit. (fuji lab)

Momenteel  fotografeer ik met de Canon  1D X mk II  en   1D mk IV. Het huidige assortiment Canon lenzen zorgt ervoor dat ik tijdens alle omstandigheden goed uit de voeten kan.Indien het u leuk lijkt om ook eens actie foto’s van uw favoriete sport vast te laten leggen kunt u altijd contact met mij opnemen.Indien u besluit om de gepubliceerde  foto’s voor commerciële doeleinden te gaan gebruiken dan zou ik het op prijs stellen dat u mij hiervan op de hoogte stelt.Het auteursrecht van de foto’s op deze site berust bij GERARD SPAANS SPORTFOTOGRAFIE.

Kijk en geniet van de foto’s

In mijn rolling bag

1D X Mark II
EOS 1D Mark IV
EOS 7D
EF 17-40 / f/4 L USM

EF 24-70 /2.8L II USM
EF 24-105 / f/4L IS USM
EF 70-200 / 2.8L IS USM
EF 300 / 2.8L IS II USM
EF 1.4 / Extender III
EF 2.0 / Extender II
WFT-E8 Wireless Transmitter
Speedlite 580 EX II

Ik werk ook met

REDGED 2x Monopod /Tripod
POCKET WIZARD plus 2 x trigger
NANUK 950 CASE
THINKTANK V2.0 Rolling bag
WALKSTOOL comfort 45cm.

CARRY SPEED