Welkom bij Gerard Spaans Sportsphotography

Welke fotograaf herinnert zich niet zijn eerst aangeschafte camera. Ik nog wel mijn Olympus OM 707. Met de power grip en 3 frames per seconde. Trots als een Pauw ging ik in 1986 naar mijn eerste motorcross Grand Prix. Maar ook die eerste bruiloft ook maar even meenemen, zonder enige kennis van de ins en outs van de camera en basistechniek van fotografie. Inmiddels is er veel veranderd. De camera’s en lenzen die de fotograaf ter beschikking heeft hebben meer mogelijkheden. Daar tegenover staat dat beelden veel sneller bij de klant geleverd moeten worden omdat ze diezelfde dag of zo niet al tijdens de rust online moeten staan. Internet en sociale media, we kunnen niet meer zonder.

Na een periode van 15 jaar voornamelijk honkbal te hebben gefotografeerd ben ik mij in 2015 gaan richten op de sportfotografie. Hierbij heb ik eerst veel rugby gefotografeerd en snel daarna gevolgd door bijna alle sporten die je maar kan bedenken. In de afgelopen periode hebben interessante sporten voor mijn lens gehad; rugby interlands zowel in Nederland als het buitenland, Amsterdam 7s, Beach rugby, Jumping Amsterdam, MXGP, EK Honkbal, Hockey, Wielersport, basketbal, Voetbal, Budo sporten, Korfbal, Obstacle runs etc. Voor mij is iedere sport een uitdaging die ik graag aan ga.

In 2016 ben ik commercieel gaan fotograferen als freelance sportfotograaf. Om als serieus sportfotograaf erkent te worden ben ik lid van de Nederlandse Sport Pers (NSP) geworden en biedt ik mijn foto’s aan bij de fotopersbureaus Orange Pictures en BSR Agency. Daarnaast zijn mijn foto’s ook via mijn website of direct bij OYPO te bestellen tegen aantrekkelijke prijzen. OYPO biedt naast het afdrukken van uw foto’s ook mogelijkheden voor diverse wanddecoraties, digitale downloads, kleding bedrukken en foto cadeaus. Fotoafdrukken zijn vaak al binnen 2 of 3 werkdagen geleverd en zijn van uitstekende kwaliteit. (Fuji lab)

Om een hoge fotokwaliteit te waarborgen fotografeer ik momenteel met de Canon R3 EOS en 1D X mk II. Het huidige assortiment Canon lenzen zorgt ervoor dat ik tijdens alle omstandigheden goed uit de voeten kan. Lijkt het u leuk om ook eens actiefoto’s van uw favoriete sport te hebben, neem dan gerust contact met mij op. Indien u besluit om de gepubliceerde foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken dan stel ik het op prijs om mij hiervan op de hoogte te stellen. Het auteursrecht en copyright van alle foto’s op deze website berust bij GERARD SPAANS SPORTFOTOGRAFIE.

Kijk gerust rond op mijn website en geniet van de foto’s.

In mijn rolling bag

EOS R3
1D X Mark II (2x)
EF 17-40 / f/4 L USM
EF 24-70 /2.8L II USM
EF 24-105 / f/4L IS USM
EF 70-200 / 2.8L IS USM
EF 70-200 / 2.8L IS III USM
EF 300 / 2.8L IS II USM
EF 400 / 2.8L IS II USM
EF-EOS R Mount Adapter
EF 1.4 / Extender III
EF 2.0 / Extender II
WFT-E8 Wireless Transmitter (2x)
Speedlite 580 EX II

My Gear

REDGED 2x Monopod /Tripod
POCKET WIZARD plus 2 x trigger
NANUK 950 CASE
THINKTANK V2.0 Rolling bag
WALKSTOOL comfort 45cm / 65cm
CARRY SPEED Double Pro MKII